15.01.2020 Włócznia Jaćwingów
22 luty Gala Prezydenta Miasta Suwałki Włócznia Jaćwinga
15.01.2020 Pierścień Tysiąca Jezior
4 lipiec Pierścień Tysiąca Jezior
15.01.2020 Sąsiedzi przy Stole
6 wrzesien 2020 Sąsiedzi przy stole Kuchnia Kamedulska
Archiwum newsów
Sklep

Catering

Przykładowe menu cateringowe:


C a t e r  i n g   K a l i n k a

Menu

Zupy

*tradycyjny rosół z makaronem                                                     

*barszcz czerwony                                                  
*żurek z jajkiem                                                                   
*krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
*grzybowa leśna
*flaki  wołowe             
*strogonof +
*serowa z grzanką
*krem z dyni
*krem z pomidorów
*brokułowa
*ogórkowa
*gulaszowa
*grochówka
*kwaśnica   

                                                                                  
Dania Gorące

Wieprzowe
*zraz zawijany tradycyjny (boczek, cebula, ogórek kiszony)                                                                           
*zraz zawijany z  pieczarką 
*gołąbki w sosie pomidorowym
*kotlet schabowy
*schab w sosie cebulowym
*schab w sosie grzybowym                                                                         
*schabowy kieszonka z pieczarkami                                       
*schab  w sosie myśliwskim
*kotlet mielony                                                                             
*żeberko z pieca w miodzie
*polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym+
*klopsiki w sosie pomidorowym                             
*karkówka pieczona w sosie słodko kwaśnym+
*karkówka szefa z przyprawami       
*karkówka po królewsku z warzywami i serem +                                     
*golonka zapiekana
*golonka z kapustą +
*rożek wieprzowy panierowany z mięsem mielonym
*szynka w sosie chrzanowym                                                                     
*bigos staropolski+kiełbasa tradycyjna i biała
*kiełbasa biała zapiekana w sosie pieczarkowym ,

 

Drobiowe

*kotlet de volaille z masłem i serem
*kotlet drobiowy panierowany
*filet drobiowy w sosie paprykowym                                                        
*filet z kurczaka faszerowany szpinakiem oraz serem       
*kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą i koperkiem                                                                                                                          *pikantne kawałki kurczaka na sałacie
*pieczone kawałki  z kurczaka                                                            
*filet drobiowy otulony panierka z krakersów
*filet z kurczaka faszerowany pieczarką                                                                   
*udko faszerowane mielonym mięsem i warzywami
*panierowane skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i pieczarką
*szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami                                                                   
*sznycel z indyka z żurawiną*
*chrupiące skórki drobiowe z warzywami
*filet z indyka z boczkiem*
*nózki kaczki pieczone z sosem jabłkowym*


Dodatki

*ziemniaki z wody
*ziemniaki pieczone
*ryż biały/ ryż z warzywami/ ryż z kurkumą
*kluski śląskie
*kluski „Kalinka” ze szpinakiem
*frytki lub kuleczki ziemniaczane 
*warzywa królewskie na parze
*kasza z masłem czosnkowym
*bukiet surówek


Wołowe

*polędwica wołowa z grilla z sosem pieprzowym +
*zraz wołowy z sosem pieczeniowym +
*gulasz wołowy

 

Baranina

*pierogi pieczone +
*kotleciki jagnięce z kaszą kuskus +
*baranina pieczona z warzywami+

 

Dziczyzna

*gulasz z dzika +
*polędwiczki z sarny+
*zrazy z dziczyzny w sosie z grzybów leśnych +

Regionalne

*świeżonka*                                                                                      
*kiszka ziemniaczana*
*babka ziemniaczana*                                                                 
*kartacze*
*pierogi ruskie, z mięsem, z serem, z kapuszta i grzybami, ze szpinakiem*
                

                                                                            
Rybka na gorąco                         

*sandacz z sosem porowym +
*sandacz w sosie śmietanowo koperkowym +
*halibut z masełkiem czosnkowym +
*pstrąg smażony z masłem czosnkowym(filet )                                                               
*łosoś  na szpinaku z sosem cytrynowym +

 

Ryba na zimno

*ryba po grecku                                                                 
*śledzie (olej z cebulą lub ze śmietaną) 
* tatar ze śledzia podany na bagietce                                                                                *ryba w galarecie
*tatar z łososia +
*ryba w occie
*ryba w sosie słodko kwaśnym

                                                            
Ryba wędzona                                                                           

*łosoś wędzony +
*węgorz wędzony +
*jesiotr wędzony +                                                                        
*sum wędzony +                                                                                
*sielawa wędzona +
*pstrąg wędzony +


                                                                          
Przystawki na zimno

*tatar wołowy+
*tortilla (mix) z pasami, z łososiem, z szynka
*pasta z tuńczykiem na krakersach 
*jajka faszerowane pastami(szczypiorkowa-serowa)
*jajka garnierowane w mięsie mielonym
*roladki z cukinii z serem plesniowym i suszonymi pomidorami             
*rolada serowa pieczona z mięsem mielonym
*galantyna z drobiu lub schab ze śliwką w galarecie
*szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską                     
*soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym                               
*ozór w galarecie                                                                                 
*pomidor gruby plaster+śledź z majonezem i zieleniną                   
*pasztet jajeczny z porem
*pieczarka panierowana
*carpaccio z polędwicy wołowej +
*ogórk faszerowany tatarem ze śledzia podawany z chipsem z jabłka
*kalafior panierowany
*mix koreczków
*krewetki na maśle z czosnkiem +
*krewetki na winie +
*pasta z łososiem wędzonym na chrupiących tostach
*śliwki w boczku
*roladki z szynki śmietanowo chrzanowe
*pieczona kaczka na bagietce czosnkowej z żurawiną
*muszelki z makaronem ryżowym
*galaretka drobiowa z  piersi kurczaka
*skrzydełka w pomidorowym sosie
*gniazdko z ciasta francuskiego wypełnione twarożkiem i łososiem +
*schab z masłem  chrzanowym
*kąski drobiowe z dipem czosnkowym
*schab po warszawsku przekładany chrzanem w galarecie                                            *wędliny swojego wyrobu
*sery podpuszczkowe
*pasztet drobiowo-wieprzowy
*grilowana cukinia z serem,papryką i pomidorami suszonymi
*gruszka otulona szynką parmeńska z rukolą
*rolada ze szpinakiem i serem
*bagietka w towarzystwei sera i szynki
*domowe kielbaski w cieście francuskim
*bób gotowany podawany w drylowanej papryce
*serowe kulki otulone sezamem, ziemieniem lnianym lub orzechami                           

                   

                 

 

Sałatki

*jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, ogórek kiszony)                                                                                              
*sałatka penne (salami, pomidory cherry w sosie pesto)
*brokułowa (brokuł, kalafior, jajko, ser feta, pomidor, sos jogurtowy, pestki ze słonecznika)
*krabowa (paluszki krabowe, świeży ogórek, ryż, majonez, koperek)
*mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)+
*truskawkowa (świeże liście szczawiu i szpinaku, orzechy włoskie, truskawki, sos miodowy)+
*gyros (pierś z kurczaka cebula, kukurydza, papryka, ogórek konserwowy, kapusta pekińska, majonez)
*z mozarella,malinami, roszponką
*z kurczakiem  i selerem (seler naciowy, filet z kurczaka gotowany, ryż, rodzynki, majonez)
*z ziołowym kurczakiem i pęczakiem
* z czerwona fasolą i kaszą kuskus
* wiosenna z klopsikami
* z granatem i mandarynką
* z burakiem, feta i rukolą
* z kurczakiem i truskawkami
* z łososiem, mix sałat, pomidorki koktajlowe
*grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos winegret lub miodowy)
*świeże pomidory i ogórki
*ogórki małosolne
*ogórki konserwowe
*papryka konserwowa
*pomidory koktajlowe+
*sałatka Jana (ziemniak gotowany, booczek wedzony smażony, jajko gotowane, cebula, szczypiorek, majonez, musztarda) podana na liściach rzymskiej sałaty
*prowansalska (ziemniak gotowany, cebula, ogórek małosolny, pomidor, pieczarka podsmażana, natka pietruszki, soso vinegret)                                                                 

 

Kanapki

*z szynką na sałacie
*salami z papryką
*ser żółty i sałata
*pasta jajeczna
*z kabanosami

 

STÓŁ WIEJSKI +

*kropelki  szefa
*szynka wiejska
*karkówka wędzona
*kabanosy 
*kindziuk
*kiełbasa swojska
*kaszanka
*smalec
*słoninka z przyprawami z cebulką
*ogórki kiszone
*chleb wiejski


Dodatek gorący

*kiszka
*babka ziemniaczana
*kartacze
*prosię pieczone, szynka pieczona, dzik pieczony

  

Torty

śmietanowy

śmietanowy z porzeczką

śmietanowy z maliną

śmietanowy z jagodą

śmietanowy z truskawką

śmietanowy z morelą

śmietanowy z wiśnią

śmietanowo-truskawkowo-porzeczkowy

śmietanowo-cytrynowo-truskawkowy

tiramisu

czekoladowy z wiśnia

 

Desery +

*pucharek lodowy z owocami   
*deserki (kolorowe galaretki)
*gruszka w czekoladzie
*jabłko pieczone
*szarlotka z lodami
*ptysie
*muffinki czekoladowe, z nutellą, z serem, śmietankowe
*babeczki z owocami
*szaszłyki ze świeżych owoców

 

 

Catering

    Firma Restauracja Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.

 

 

    Firma Restauracja Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.

 

 

 

    Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,dzień dobry tvn" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.

 

ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA

 

    Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Restauracja Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy
i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Restauracja Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu
i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.

OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).

 

 

 

    Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.

 

    Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy kalinkapoczta@op.pl