15.02.2024 Oferta Wielkanocna 2024
14.11.2023 Bal Sylwestrowy 2023/2024 - nie może Cię zabraknąć
03.11.2023 Oferta Świąteczna 2023
Archiwum newsów
Sklep

Catering

 

 

Catering Kalinka

 

        Menu

 

Zupy

* tradycyjny rosół z makaronem

* krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

* grzybowa leśna

* żurej z jajkiem (podany w chlebku dopłata 6 zł)

* krem z pomidorów

* krem z dyni

* serowa z grzanką

* barszcz czerowny

* kwaśnica

* brokułowa

* ogórkowa

* gulaszowa

* grochówka

* flaki wołowe +

* strogonof +

 

Dania gorące

Wieprzowe:

* zraz zawijnay tradycyjny (boczek, cebula, ogórek kiszony)

* zraz zawijany z pieczarką

* zraz a'la Kalinka zawijany z kapustą kiszoną

* polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym +

* kotlet mielony

* klopsiki w sosie pomidorowym

* żeberko z pieca w miodzie

* szynka w sosie chrzanowym

* rolada z warzywami i mięsem mielonym

* kotlet schabowy (tylko w przypadku możliwości smażenia na miejscu)

* schab w sosie (cebulowy,grzybowy, myśliwski)

* karkówka szefa z przyprawami

* karkówka po królewsku z warzywami i serem +

* papryka zapiekana z mięsem mielonym

* golonka zapiekana

* golonka z kapustą zasmażaną +

* gołąbki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

* rożek wieprzowy panierowany z mięsem mielonym

* bigos staropolski + kiełbasa tradycyjna i biała

* kiełbasa biała zapiekana w sosie pieczarkowym

 

Drobiowe

* kotlet de vilaille z masłei i serem

* filet z kurczaka faszerowany szpinakiem oraz serem

* roladka drobiowa ze szpinakiem

* roladka drobiowa z pieczarką

* rolada drobiowa z warzywami

* filet drobiowy (tylko w przypadku możliwości smażenia na miejscu)

* filet drobiowy w sosie paprykowym

* filet drobiowy w panierce z krakersów

* kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą i koperkiem

* pikantne kawałki kurczaka na sałacie

* pieczone kawałaki kurczaka

* skrzydełka na ostro

* udko faszerowane mięsem mielonym i warzywami

* skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i warzywami

* chrupiące skórki drobiowe z warzywami

*  sznycel z indyka z żurawiną +

* filet z indyka z boczkiem +

* nóżki kaczki pieczone w sosie jabłkowym +

* szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami +

* filet z gęsi w ziołach +

 

Wołowe

* zraz wołowy mielony (papryka,ogórek kiszony)

* gulasz wołowy

* polędwica wołowa (sos pieprzowy) +

 

Baranina

* pierogi pieczone

* kotleciki jagnięce +

* udziec duszony z warzywami +

 

Dziczyzna

* polędwiczki z sarny z leśnymi grzybami i cebulą +

* polędwiczki z jelenia z leśnymi grzybami i cebulką +

* bitki z jelenia w sosie grzybowym +

* mielone z dzika +

* gulasz z dzika*

 

Regionalne

* pierogi z mięsem, serem, kapustą i grzybami, szpinakiem

* świeżonka

* kiszka ziemniaczana

* babka ziemniaczana

* kartacze

 

Rybka na gorąco

* sandacz w sosie porowym +

* sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym +

* halibut pieczony z masłem czosnkowym +

* pstrąg smażony z masłem czosnkowym +

* łosoś na szpinaku z sosem cytrynowym +

* dosz pieczony +

 

Dodatki

* ziemniak z wody

* puree ziemniaczane

* ziemniaki pieczone

* kluski śląskie

* kluski "Kalinka"  ze szpinakiem

* ryż (z warzywami, z kurkumą)

* frytki lub kulki ziemniaczane (tylko w przypadku możliwości pieczenia na miejscu)

* kasza z masłem czosnkowym

* warzywa na parze

* surówka

 

Ryba na zimno

* ryba po grecku

* ryba w sosie słodko-kwaśnym

* ryba w occie

* ryba w galarecie

* śledzie w oleju lub śmietanie

* tatar ze śledzia podawany na bagietce 

* tatar z łosoia +

 

Ryba wędzona

* węgorz wędzony +

* jesiotr wędzony +

* pstrąg wędzony +

* sum wędzony +

* sielawa wędzona +

 

Przystawki na zimno

* taca mix przekąsek 35 cm / 50 cm

* mix koreczków

* tatar wołowy +

* carpaccio z polędwicy wołowej +

* domowe kiełbaski w cieście francuskim

* galaretka drobiowa z piersi kurczaka

* grillowana cukinia z serem papryką i pomidorem suszonym

* gruszka w szynce parmeńskiej

* jajka faszerowane pastami

* jajka garnirowane mięsem mielonym

* kąski drobiowe z sosem

* kopertki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

* krewetki na maśle czosnkowym +

* krewetki na winie +

* kuleczki serowe z sezamem

* mini toritilla mix z pastami,  z łosisiem, z szynką

* muszelki z makaronem ryżowym

* ogórki faszerowane tatarem ze śledzia

* kalafior panierowany

* ozór w galarecie

* pasta z łososiem wędzonym na chrupiących tostach

* pasta z tuńczyka na krakersach

* pasztet drobiowo-wieprzowy

* pasztet jajeczny  z porem

* pieczarka panierowana

* pieczona kaczka na bagietce z żurawiną

* pomidor gruby plaster + śledź z majonezem i zieleniną

* rolada serowa pieczona z mięsem mielonym

* rolada ze szpinakiem i serem

* roladki z szynki śmietanowo - chrzanowe 

* roladki z wędzonego łososia +

* schab po warszawski przekładany chrzanem w galarecie

* schab z masłem chrzanowym

* sery podpuszczkowe mix wędzone,dojrzewające

* skrzydełka w sosie pomidorowym

* soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym

* szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską

* śliwka w boczku

* wędliny swojskiego wyrobu mix wędzone, pieczone,pasztet

                    

 

Sałatki

* penne (salami,pomidory cherry w sosie pesto)

* brokułowa (brokuł,kalafior, jajko, pomidor, sos czosnkowy, pestki ze słonecznika)

* z kurczakiem (kurczak, seler naciowy, ryż, rodzynki, majonez)

* cezar (sałata rzymska, kurczak, parmezan, grzanki, sos musztadowo-majonezowy)

* grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, orógek, oliwki, ser feta, sos vinegret lub miodowy)

* gyros (pierś z kurczaka, kukurydza, papryka, ogórek kiszony, kapusta pekińska, majonez)

* Jana (ziemnak gotowany, boczek wędzony, jajko, cebula, szczypiorek, majonez)

*  jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, kukurydza, ogórek kiszony)

* krabowa (paluszki krabowe, świeży ogórek, ryż, majonez, koperek)

* mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)

* z ananasem (ryż, kukurycza, filet drobiowy, ananas)

* z krewetkami (rukola, krewetki, pomidor koktajlowy , sos vinegret)

* z łososiem (mix sałat, cebula czerwona, łosoś wędzony, pomidor, pestki ze słonecznika, sos koperkowy)

* z pieczonym burakiem (burak, rukola, ser feta, pestki słonecznika, sos miodowy)

* z pieczonym kyurczakiem i truskawkami (rukola, filet z piersi kurczaka, truskawki, orzechy włoskie, ser feta, sos miodowo-musztardowy)

* ze szpinakiem i jabłkami (szpinak, jabłko, burak pieczony, cebula)

* z borówką (roszponka, mix sałat, mozzarella, borówka, malina, sos miodowy) 

* ogórki konserwowe

* ogórki małosolne

* papryka konserwowa

* pomidory koktajlowe

* świeże pomidory i ogórki

        

 

Kanapki

* z szynką na sałacie

* salami z papryką

* ser żółty i sałata

* pasta jajeczna,

* z kabanosami

 

Stół wiejski +

* Kropelki Szefa

* Wędliny wędzone (kiełbasa 2 rodzaje, kińdziuk, baleron, polędwica, szynka, salceson, boczek), pieczone (schab, kiarkówka, boczek)

* Dodatki: sery podpuszczkowe, ogórek kiszony, smalec, słonina, chleb na zakwasie

* Dodatek gorący: kiszka ziemniaczana, babka ziemniaczana, kartacze +

                 

 

Torty (wykonujemy na podstawie zdjęcia poglądowego)

* śmietankowy

* śmietankowy z owocami

* tiramisu

* czekoladowy z wiśnią

 

Ciasta (proponujemy pozostawić wybór dla kuchni)

* sernik krakowski

* sernik z gruszką

* sernik tradycyjny

* szarlotka

* kinder bueno

* bezowe

* czekoladowe z wisnią

* rafaello

* pychotka

* delicja pomarańczowa

* snikers

 

Desery +

* pucharek lodowy z owocami

* tiramisu

* gruska w czekoladzie

* jabłko pieczone

* szarlotka z lodami

* ptysie z bitą śmietaną

* ciatseczka z owocami

* babeczki waniliowe

* szaszłyki ze świeżych owoców

 

 

 

Catering

    Firma Catering Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.

 

   Firma Catering Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.

 

 

    Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,Dzień dobry TVN" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.

 

ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA

 

    Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Catering Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Catering Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.

OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).

    Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.

 

    Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy kalinkapoczta@op.pl