Zupy
* tradycyjny rosół z makaronem
* krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
* grzybowa leśna
* żurej z jajkiem (podany w chlebku dopłata 6 zł)
* krem z pomidorów
* krem z dyni
* serowa z grzanką
* barszcz czerowny
* kwaśnica
* brokułowa
* ogórkowa
* gulaszowa
* grochówka
* flaki wołowe +
* strogonof +
Dania gorące
Wieprzowe:
* zraz zawijnay tradycyjny (boczek, cebula, ogórek kiszony)
* zraz zawijany z pieczarką
* zraz a'la Kalinka zawijany z kapustą kiszoną
* polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym +
* kotlet mielony
* klopsiki w sosie pomidorowym
* żeberko z pieca w miodzie
* szynka w sosie chrzanowym
* rolada z warzywami i mięsem mielonym
* kotlet schabowy (tylko w przypadku możliwości smażenia na miejscu)
* schab w sosie (cebulowy,grzybowy, myśliwski)
* karkówka szefa z przyprawami
* karkówka po królewsku z warzywami i serem +
* papryka zapiekana z mięsem mielonym
* golonka zapiekana
* golonka z kapustą zasmażaną +
* gołąbki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
* rożek wieprzowy panierowany z mięsem mielonym
* bigos staropolski + kiełbasa tradycyjna i biała
* kiełbasa biała zapiekana w sosie pieczarkowym
Drobiowe
* kotlet de vilaille z masłei i serem
* filet z kurczaka faszerowany szpinakiem oraz serem
* roladka drobiowa ze szpinakiem
* roladka drobiowa z pieczarką
* rolada drobiowa z warzywami
* filet drobiowy (tylko w przypadku możliwości smażenia na miejscu)
* filet drobiowy w sosie paprykowym
* filet drobiowy w panierce z krakersów
* kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą i koperkiem
* pikantne kawałki kurczaka na sałacie
* pieczone kawałaki kurczaka
* skrzydełka na ostro
* udko faszerowane mięsem mielonym i warzywami
* skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i warzywami
* chrupiące skórki drobiowe z warzywami
* sznycel z indyka z żurawiną +
* filet z indyka z boczkiem +
* nóżki kaczki pieczone w sosie jabłkowym +
* szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami +
* filet z gęsi w ziołach +
Wołowe
* zraz wołowy mielony (papryka,ogórek kiszony)
* gulasz wołowy
* polędwica wołowa (sos pieprzowy) +
Baranina
* pierogi pieczone
* kotleciki jagnięce +
* udziec duszony z warzywami +
Dziczyzna
* polędwiczki z sarny z leśnymi grzybami i cebulą +
* polędwiczki z jelenia z leśnymi grzybami i cebulką +
* bitki z jelenia w sosie grzybowym +
* mielone z dzika +
* gulasz z dzika*
Regionalne
* pierogi z mięsem, serem, kapustą i grzybami, szpinakiem
* świeżonka
* kiszka ziemniaczana
* babka ziemniaczana
* kartacze
Rybka na gorąco
* sandacz w sosie porowym +
* sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym +
* halibut pieczony z masłem czosnkowym +
* pstrąg smażony z masłem czosnkowym +
* łosoś na szpinaku z sosem cytrynowym +
* dosz pieczony +
Dodatki
* ziemniak z wody
* puree ziemniaczane
* ziemniaki pieczone
* kluski śląskie
* kluski "Kalinka" ze szpinakiem
* ryż (z warzywami, z kurkumą)
* frytki lub kulki ziemniaczane (tylko w przypadku możliwości pieczenia na miejscu)
* kasza z masłem czosnkowym
* warzywa na parze
* surówka
Ryba na zimno
* ryba po grecku
* ryba w sosie słodko-kwaśnym
* ryba w occie
* ryba w galarecie
* śledzie w oleju lub śmietanie
* tatar ze śledzia podawany na bagietce
* tatar z łosoia +
Ryba wędzona
* węgorz wędzony +
* jesiotr wędzony +
* pstrąg wędzony +
* sum wędzony +
* sielawa wędzona +
Przystawki na zimno
* taca mix przekąsek 35 cm / 50 cm
* mix koreczków
* tatar wołowy +
* carpaccio z polędwicy wołowej +
* domowe kiełbaski w cieście francuskim
* galaretka drobiowa z piersi kurczaka
* grillowana cukinia z serem papryką i pomidorem suszonym
* gruszka w szynce parmeńskiej
* jajka faszerowane pastami
* jajka garnirowane mięsem mielonym
* kąski drobiowe z sosem
* kopertki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
* krewetki na maśle czosnkowym +
* krewetki na winie +
* kuleczki serowe z sezamem
* mini toritilla mix z pastami, z łosisiem, z szynką
* muszelki z makaronem ryżowym
* ogórki faszerowane tatarem ze śledzia
* kalafior panierowany
* ozór w galarecie
* pasta z łososiem wędzonym na chrupiących tostach
* pasta z tuńczyka na krakersach
* pasztet drobiowo-wieprzowy
* pasztet jajeczny z porem
* pieczarka panierowana
* pieczona kaczka na bagietce z żurawiną
* pomidor gruby plaster + śledź z majonezem i zieleniną
* rolada serowa pieczona z mięsem mielonym
* rolada ze szpinakiem i serem
* roladki z szynki śmietanowo - chrzanowe
* roladki z wędzonego łososia +
* schab po warszawski przekładany chrzanem w galarecie
* schab z masłem chrzanowym
* sery podpuszczkowe mix wędzone,dojrzewające
* skrzydełka w sosie pomidorowym
* soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym
* szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską
* śliwka w boczku
* wędliny swojskiego wyrobu mix wędzone, pieczone,pasztet
Sałatki
* penne (salami,pomidory cherry w sosie pesto)
* brokułowa (brokuł,kalafior, jajko, pomidor, sos czosnkowy, pestki ze słonecznika)
* z kurczakiem (kurczak, seler naciowy, ryż, rodzynki, majonez)
* cezar (sałata rzymska, kurczak, parmezan, grzanki, sos musztadowo-majonezowy)
* grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, orógek, oliwki, ser feta, sos vinegret lub miodowy)
* gyros (pierś z kurczaka, kukurydza, papryka, ogórek kiszony, kapusta pekińska, majonez)
* Jana (ziemnak gotowany, boczek wędzony, jajko, cebula, szczypiorek, majonez)
* jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, kukurydza, ogórek kiszony)
* krabowa (paluszki krabowe, świeży ogórek, ryż, majonez, koperek)
* mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)
* z ananasem (ryż, kukurycza, filet drobiowy, ananas)
* z krewetkami (rukola, krewetki, pomidor koktajlowy , sos vinegret)
* z łososiem (mix sałat, cebula czerwona, łosoś wędzony, pomidor, pestki ze słonecznika, sos koperkowy)
* z pieczonym burakiem (burak, rukola, ser feta, pestki słonecznika, sos miodowy)
* z pieczonym kyurczakiem i truskawkami (rukola, filet z piersi kurczaka, truskawki, orzechy włoskie, ser feta, sos miodowo-musztardowy)
* ze szpinakiem i jabłkami (szpinak, jabłko, burak pieczony, cebula)
* z borówką (roszponka, mix sałat, mozzarella, borówka, malina, sos miodowy)
* ogórki konserwowe
* ogórki małosolne
* papryka konserwowa
* pomidory koktajlowe
* świeże pomidory i ogórki
Kanapki
* z szynką na sałacie
* salami z papryką
* ser żółty i sałata
* pasta jajeczna,
* z kabanosami
Stół wiejski +
* Kropelki Szefa
* Wędliny wędzone (kiełbasa 2 rodzaje, kińdziuk, baleron, polędwica, szynka, salceson, boczek), pieczone (schab, kiarkówka, boczek)
* Dodatki: sery podpuszczkowe, ogórek kiszony, smalec, słonina, chleb na zakwasie
* Dodatek gorący: kiszka ziemniaczana, babka ziemniaczana, kartacze +
Torty (wykonujemy na podstawie zdjęcia poglądowego)
* śmietankowy
* śmietankowy z owocami
* tiramisu
* czekoladowy z wiśnią
Ciasta (proponujemy pozostawić wybór dla kuchni)
* sernik krakowski
* sernik z gruszką
* sernik tradycyjny
* szarlotka
* kinder bueno
* bezowe
* czekoladowe z wisnią
* rafaello
* pychotka
* delicja pomarańczowa
* snikers
Desery +
* pucharek lodowy z owocami
* tiramisu
* gruska w czekoladzie
* jabłko pieczone
* szarlotka z lodami
* ptysie z bitą śmietaną
* ciatseczka z owocami
* babeczki waniliowe
* szaszłyki ze świeżych owoców
Catering
Firma Catering Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.
Firma Catering Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.
Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,Dzień dobry TVN" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.
ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA
Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Catering Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Catering Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.
OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).
Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.
Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy kalinkapoczta@op.pl