10.03.2017 VI urodziny Cateringu Kalinka
30 kwietnia  Mega impreza Oficjalne otwarcie stodoły weselnej połączone z VI urodzinami Cateringu Kalinka Gwiazda wieczoru-Cała Góra Barwinków
25.11.2016 Sylwester Hala OSIR
Zapraszamy serdecznie na Prawdopodobnie Najlepszego Sylwestra w Suwałkach. Szczegóły w galerii
15.06.2016 Namiot cateringowy!
Namiot cateringowy Restauracji Kalinka to klasa i marka sama w sobie. Zobaczcie Państwo sami. W zakładce Galeria nowe zdjęcia naszego obiektu. Niezmiennie zachęcamy...
Archiwum newsów

Catering

    Firma Restauracja Kalinka oferuje kompleksowe usługi cateringowe na światowym poziomie. Obsługujemy imprezy każdego typu: biznesowe, państwowe, targi, konferencje, bankiety, uroczystości rodzinne, imprezy firmowe i inne. Z naszą ofertą jesteśmy w stanie dotrzeć w każde wskazane przez Państwa miejsce, odległość nie jest dla nas żadną przeszkodą. W przypadku Polski północno-wschodniej mamy punkty do obróbki cieplnej w zależności od rejonu obsługi:
w Białymstoku, Olsztynie, Rutce Tartak i Suwałkach. To gwarantuje wysokiej jakości potrawy
o odpowiedniej temperaturze i smaku.

 

ZOBACZ - GALERIA ZDJĘĆ NASZYCH POTRAW

 

    Firma Restauracja Kalinka zdobywała doświadczenie podczas obsługi tysięcy imprez rodzinnych w regionie i na terenie całej północno-wschodniej Polski, ale też wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim czy europejskim. Do tych ostatnich należy m.in. reprezentowanie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Targach Spożywczych SALIMA 2014 w czeskim Brnie. ,,Polsko chutna" czyli polskie smaki w wykonaniu Restauracji Kalinka podbiły podniebienia i serca organizatorów, a przede wszystkim odwiedzających imprezę. Przez trzy dni targów zwiedzający mogli zobaczyć pokazy kulinarne w wykonaniu naszych kucharzy i spróbować efektów ich pracy.

 

ZOBACZ - GALERIA ZDJĘĆ Z TARGÓW

 

    Ważnym wydarzeniem, które wpłynęło na poziom naszego doświadczenia, była też współpraca z Telewizją TVN i Mikołajem Reyem, podczas realizacji programu do porannego pasma ,,dzień dobry tvn" z Szefem naszej Restauracji - Janem Kalinowskim w roli głównej. Nagranie powstało u nas, na Suwalszczyźnie. Smakosz Mikołaj Rey i nasz Szef wspólnie przygotowywali kiszkę ziemniaczaną.

 

ZOBACZ PROGRAM: MIKOŁAJ REY I KISZKA ZIEMNIACZANA

 

    Przejdźmy do naszej oferty. Aby zrealizować najbardziej wymagające pomysły i Państwa marzenia Restauracja Kalinka dysponuje namiotem cateringowym na 350 osób o wymiarach
15 m na 30 m, stałej szerokości 15 m, z możliwością zmniejszenia powierzchni o każde kolejne
5 m. Namiot możemy rozstawić we wskazanym przez Państwa miejscu. Na łące, nad jeziorem, gdzie tylko Państwo zapragniecie. Możliwości są nieograniczone. Podłoga w namiocie jest drewniana, typu parkiet, lakierowany, namiot jest biały. Dodatkowo dysponujemy mniejszym namiotem - dostawką o wymiarach 10 m na 6 m. Zgodnie z Państwa życzeniem namiot możemy wyposażyć we wszystkie potrzebne sprzęty: stoły okrągłe lub prostokątne, krzesła, scenę, obrusy
i pokrowce, wszelkie dodatki. Mamy na wyposażeniu agregaty prądotwórcze. Zapewniamy toalety przenośne typu VIP. Restauracja Kalinka zapewnia również kompleksową usługę montażu
i demontażu namiotu. W zależności od pogody, i na Państwa życzenie, w namiocie instalujemy klimatyzatory z opcją grzania lub chłodzenia. Warto też dodać, że nasz obiekt jest stabilny, odporny na deszcz i wiatr, oparty na profesjonalnej konstrukcji i drewnianej podłodze.

OBEJRZYJCIE PAŃSTWO SAMI (wystarczy kliknąć na obrazek, a wyświetli się film).

 

 

    Poza namiotem oferujemy Państwu także kilka sal bankietowych w całym regionie m.in.:
w Suwałkach, Rutce Tartak, Sejnach, Wiżajnach i innych miejscowościach. WIĘCEJ NA TEN TEMAT W ZAKŁADCE NASZE SALE.

 

    Zapraszamy do współpracy. W celu zapoznania się z naszą szczegółową ofertą polecamy kontakt telefoniczny pod nr 513 845 116 lub mailowy kalinkapoczta@op.pl

 

Przykładowe menu cateringowe:


C a t e r  i n g   K a l i n k a

Menu

Zupy
*tradycyjny rosół z makaronem                                                     
*barszcz czerwony z pasztecikiem                                                    
*żurek z jajkiem
*żurek z jajkiem w chlebku +                                                                    
*cebulowa z grzanką
*krem borowikowy z grzankami
*grzybowa leśna
*flaki  wołowe             
*strogonof +
*serowa z grzanką
*krem z dyni
*krem z pomidorów
*brokułowa                                                                                      

Dania Gorące

Wieprzowe
*zraz zawijany tradycyjny (boczek, cebula, ogórek kiszony)                                                                           
*zraz zawijany z  pieczarką  
*kotlet schabowy
*schab w sosie cebulowym
*schab w sosie grzybowym                                                                         
*schabowy kieszonka z szynką i serem
*schabowy kieszonka z pieczarkami
*schab-rolada faszerowana warzywami                                          
*schab z grilla w sosie myśliwskim
*pieczarka z boczkiem w chrupiącej panierce
*kotlet mielony                                                                             
*żeberko z pieca w miodzie
*polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym+
*klopsiki w sosie pomidorowym                              
*karkówka pieczona w sosie słodko kwaśnym+
*karkówka szefa z przyprawami        
*karkówka po królewsku z warzywami i serem +                                      
*golonka zapiekana
*golonka z kapustą +
*rożek wieprzowy panierowany z mięsem mielonym
*szynka w sosie chrzanowym                                                                     
*bigos staropolski+kiełbasa tradycyjna i biała                            
                                                                                                                                                                                            
Drobiowe
* kotlet de volaille z masłem i serem
*roladka drobiowa z pieczarkami       
*kotlet drobiowy panierowany
*filet drobiowy z grilla w sosie paprykowym                                                        
*filet z kurczaka faszerowany szpinakiem oraz serem       
*kotlet siekany drobiowy z pieczarkami, cebulą i koperkiem                                                                              
* rolada drobiowa z  warzywami                                                                                    
*pikantne kawałki kurczaka na sałacie
*pieczone kawałki  z kurczaka                                                            
*pomarańczowe udko
*skrzydełka na ostro                                                                                       
*udko faszerowane mielonym mięsem i warzywami
*panierowane skrzydełko faszerowane mięsem mielonym i pieczarką
*szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami                                                                                                                                                                                    
*sznycel z indyka z żurawiną+
*chrupiące skórki drobiowe z warzywami
*filet z indyka z boczkiem+
*kaczka faszerowana (na buraczkach z jabłkiem pieczonym)+

Dodatki
*ziemniaki z wody
*ziemniaki pieczone
*ziemniaki opiekane
*ryż
*kluski śląskie
*kluski „Kalinka” ze szpinakiem
*frytki
*warzywa na parze
*bukiet surówek

Wołowe
* stek grillowany +
*polędwica wołowa z grilla +
*zraz wołowy z sosem pieczeniowym +
*eskalopki cielęce w sosie borowikowym +
*polędwiczki cielęce z kurkami +
*gulasz wołowy

Baranina
*pierogi pieczone +
*kotleciki jagnięce z grilla +

Dziczyzna
*gulasz z dzika +

Regionalne
*pierogi ruskie, z mięsem, serem, kapustą, szpinakiem  lub grzybami                           
*świeżonka                                                                                           
*kiszka ziemniaczana
*babka ziemniaczana                                                                       
*kartacze
*blin litewski
                                                                                            
Rybka na gorąco
*kawałki sandacza z warzywami z grilla +                                                   
*sandacz z sosem porowym +
*sandacz w sosie śmietanowo koperkowym +
*sandacz faszerowany z marchewką, pietruszką i masłem czosnkowym w całości +
*halibut w sosie czosnkowym +
*pstrąg smażony z masłem śmietanowym+sok z cytryny+czosnek +
(filet lub w całości)                                                                                                                                                
*łosoś z grilla na szpinaku z sosem cytrynowym +
*dorsz pieczony +

Ryba na zimno
*ryba po grecku                                                                 
*śledzie (olej z cebulą lub ze śmietaną)                                                                                              
 *ryba w galarecie
*tatar z łososia +
*szczupak faszerowany porcjowany lub w całości +                                                            
*tatar ze śledzia z chipsem jabłkowym
*ryba w occie
*ryba w sosie słodko kwaśnym
                                                                
Ryba wędzona                                                                           
*łosoś wędzony +
*węgorz wędzony +
*jesiotr wędzony +                                                                        
*sum wędzony +                                                                                
*sielawa wędzona +
*pstrąg wędzony +
                                                                          
Przystawki na zimno
*tatar wołowy +                                                                                     
*jajka faszerowane pastami(szczypiorkowa-serowa)
*jajka garnierowane w mięsie mielonym
*mini tortilla  szynka i szczypiorkiem
*roladki z cukinii faszerowane twarożkiem                   
*rolada serowa  z papryką, pietruszką i szynką
*galantyna z drobiu lub schab ze śliwką w galarecie
*szparagi otulone delikatnym kurczakiem owinięte szynką parmeńską                     
*soczyste brzoskwinie z serem pleśniowym                                
*ozór w galarecie                                                                                  
*pomidor gruby plaster+śledź z majonezem i zieleniną                   
*pasztet jajeczny z porem
*pieczarka panierowana
*carpaccio z polędwicy wołowej +
*ogórki nadziewane warzywami i twarożkiem
*krewetki na maśle z czosnkiem +
*krewetki na winie +
*pasta z łososiem wędzonym na chrupiących tostach
*śliwki w boczku
*roladki z szynki śmietanowo chrzanowe
*chleb czosnkowy
*muszelki z makaronem ryżowym
*galaretka drobiowa z  piersi kurczaka
*skrzydełka w pomidorowym sosie
*roladki z wędzonego łososia +
*schab z masłem  chrzanowym
*kąski drobiowe z dipami
*schab po warszawsku przekładany chrzanem w galarecie                                                                                                         
*wędliny swojego wyrobu
*sery podpuszczkowe
*taca z przekąskami mix 7 rodzajów przekąsek  +                                                          

Ciasta       
                                                                          
Kanapki
*z szynką na sałacie
*salami z papryką
*ser żółty i sałata
*pasta jajeczna
*z kabanosami

Sałatki
*jarzynowa (ziemniak, marchew, groszek, ogórek kiszony)                                                                                              
*sałatka penne (salami, pomidory cherry w sosie pesto)
*brokułowa (brokuł, kalafior, jajko, ser feta, pomidor, sos jogurtowy, pestki ze słonecznika)
*krabowa (paluszki krabowe, świeży ogórek, ryż, majonez, koperek)
*mandaryna (szpinak, pomidor, ser pleśniowy, mandarynki, sos miodowy)+
*truskawkowa (świeże liście szczawiu i szpinaku, orzechy włoskie, truskawki, sos miodowy)+
*gyros (pierś z kurczaka cebula, kukurydza, papryka, ogórek konserwowy, kapusta pekińska, majonez)
*z ananasem (pierś z kurczaka, kukurydza, ananas, jajko, ryż, majonez)
*z szynką i serem (szczypior, ser, szynka, pomidor, kukurydza, majonez)
*kolorowa (makaron, suszone pomidory, natka pietruszki, ser żółty, czosnek
*grecka (sałata lodowa, cebula czerwona, papryka, pomidor, ogórek, oliwki, ser feta, sos winegret lub miodowy)
*świeże pomidory i ogórki
*ogórki małosolne
*ogórki konserwowe
*papryka konserwowa
*pomidory koktajlowe +                                                                   

STÓŁ WIEJSKI +
*kropelki  szefa
*szynka wiejska
*karkówka wędzona
*kabanosy w warkoczu
*kindziuk
*kiełbasa swojska
*kaszanka
*smalec
*ogórki kiszone
*chleb wiejski

Dodatek gorący
*kiszka
*babka ziemniaczana
*kartacze

DESER +
*pucharek lodowy z owocami   
*krem brulee
*tiramisu
*gruszka w czekoladzie
*jabłko pieczone
*szarlotka z lodami
*ptysie z bitą śmietaną
*ciasteczka z owocami
*babeczki waniliowe
*szaszłyki ze świeżych owoców